I manage because I have to. Because I've no other way out. Because I've overcome the vanity and pride of being different, I've understood that they are a pitiful defense against being different. ” - The Last Wish

   
Rise & Shine

Holly; lvl 18-as folyton láb alatt lévő "gamer" (igazából csak szeretek játszani) vagyok, üdvözöllek, heló, heló. Ennek fényében szeretek is játékokról beszélni, szóval nem hiszem, hogy meglepően fog hatni, ha azt mondom, a blogon is ilyesmikről lesz szó. Meg még egyéb más, az érdeklődésemet képező dolgokról,animük, hébe-hóba, könyvek, etc. Ha mindezek ellenére itt vagy, és élvezed is, ami történik, akkor nagyon örülök.

 
Use your heads out there

Nem igazán szabok meg semmit, hallgatok a Hollyra, de akár egy "Hé, te!" vagy egy "Figyelj, hallod!" is megteszi. Hírdethetsz is, káromkodhatsz is egy egész üzeneten keresztül, leginkább törölni fogom, de még az is lehet, hogy nem. Hosszabb mondandó esetén pedig ott a komment szekció.

 
Heroes never die. For a price

Ez itt ilyen hírdetményes lehetőség. Aki élni kíván vele, az egy "Helló, ki szeretnék ide kerülni!" üzenettel kell megdobjon eggyel fentebb. Nincs túlzott megkötés, mindenre nyitott vagyok.

     
     
 
Didnt see that coming

Rozen Maiden
Rozen Maiden: Träumend
myanimelist - animeaddicts - Episode 04
A anime 2. évada ott folytatódik, ahol az első abbamaradt. Jun félelmeit legyőzve úgy dönt, visszamegy az iskolába, és gőzerővel tanulni kezd. A babák felé eközben sötét árnyék tornyosul a hetedik nővér, Bara Suishou megjelenésével, akinek mind a személye, mind az indítékai ismeretlenek a többiek előtt.

 

 
I will shape order from chaos
 
Thanks, luv!

Az oldal létrejöttét támogatta Amy barátnőm, a GF és a Framework kód helppel, a YouTube szórakoztatással, én magam pedig végtelen türelemmel, miközben Gportált szelidítettem.

 
blogplusz
Friss bejegyzések
2017.09.17. 17:39
2017.09.15. 17:24
2017.09.12. 20:40
2017.09.10. 10:53
Friss hozzászólások
 
blog
Archívum - 2017. szeptember

Sept Blogging Challenge No.15-17

2017.09.17. 17:39, Holly
Címkék: blog off
mulassál: Jesse Ruben - This Is Why I Need You

15. Kedvenc TV műsorok

Ha jól sejtem, itt sorozatokra kell gondolni, de mivel Japánban mennek animék is a TV-ben, ezért én most animéket fogok írni. Meg azért, mert nincs egyszerűen sorozat, amit végig tudnék nézni. Egyedül a Suburgatory-t sikerült, de azt egymás után többször is, meg a 2 Broke Girls van még, amit nagyon élvezek, de kb. ennyi. 

◇ Boku No Hero Academia (My Hero Academia)
Magi: The Labyrinth of Magic & The Kingdom of Magic
◇ Youjo Senki (Saga of Tanya the Evil)
◇ Kyoukai No Kanata (Beyond the Horizon)
Ghost Stories (Bújj, bújj, szellem! - ez van magyarul is)
Black Rock Shooter (mind a TV mind az OVA version)

16. Smink nélküli nap, mit jelent számodra a szépségápolás?

Ahhoz, hogy ezt a kérdést megválaszolhassam, előbb szépség kéne, amit ápolhatok. *cirip cirip* Viccet félretéve, nekem baromi nagy lelkierő kell ahhoz, hogy felülemelkedjek a lustaságomon és bekenjem az arcomat mindenféle krémekkel meg maszkokkal meg kencékkel meg ficékkel. Pedig egyébként szerencsére használnak azok a cuccok, amiket megvettem erre a célra, tényleg szép lesz tőle a bőröm, ha folyamatosan használom. De végtelenül lusta vagyok folyamatosan használni őket. A sminkelés tudományáról meg már nem is beszélek.

17. Még egy nap az életedből

Van nekem egy nagyon kedves barátom, egészen pontosan ő a legjobb barátom, ha még mondunk ilyet. Kb. 4 éve ismerjük egymást, egy gimibe jártunk, csak ő akkor volt végzős, mikor én bekerültem abba az iskolába. Ennek ellenére viszont egész jól megismerkedtünk páromnak hála, aki ugyancsak nagyon jó kapcsolatot ápol ezzel a sráccal. Kezdetben egyáltalán nem kedveltem, és el kellett telnie egy jó 2 évnek, mire végre megtört köztünk a jég és elkezdtünk kicsit többet beszélgetni. De ez is kizárólag csak akkor történt meg, ha valami csoda folytán, nagy ritkán elmentünk valami közös programra hármasban. Aztán végzős évem előtti nyáron két Paddy koncertre is eljutottunk együtt, és egyre jobban összebarátkoztunk, plusz akkor már hébe-hóba beszélgettünk facebookon is. Megkérdeztem, hogy nem érne-e rá velem táncolni a szalagavatómon, tekintve, hogy páromnak kötött munkarendje volt akkoriban, nem igazán tudott volna elszabadulni próbálni. Azalatt a pár hónap alatt nagyon sokat voltunk együtt, nagyon sokat beszélgettünk és ténylegesen azóta tartom őt a "legjobb barátomnak". Nagyon sokat segít nekem, támogat és törődik velem. Viszont az utóbbi időben igen keveset találkoztunk, éppen ezért megbeszéltük, hogy akkor ezen a héten szerdán, a 3 órás szünetemben találkozunk és azt az időt együtt töltjük. 

Ekkor már több, mint egy hónapja nem láttam őt, szóval gondolom annyira nem fog meglepetésként hatni, ha azt mondom, mikor megláttam az utca végén sétálni, azonnal rohanni kezdtem és szegénynek teljes 160 centi valómban nekivágódtam, ahogy megöleltem. Elsétálgattunk, mivel nem nagyon volt jobb ötletünk, hogy mit csinálhatnánk, beszélgettünk, szokásos módon fullba nyomtuk a kretént, de ez maximum csak a körülöttünk lévőket zavarta, minket nem annyira. Mikor visszafele sétáltunk a sulihoz, mert hogy ugye nekem még utána volt két órám, akkor kezdtem el poénkodni azzal, hogy igazán megvárhatná a negyed 8-as órám végét. Én ezt tényleg csak viccből mondtam, de az a bolond tényleg megvárta... Mikor az órámon ülve elkezdett erre mindenféle célzásokat tenni, nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek kínomban, aztán mikor megláttam odakint, nagyon vaciláltam, hogy megüssem-e vagy megöleljem. Borzasztó jól esett, hogy megvárt, de közben rosszul is éreztem magam, mert hát azért este felé már nincs olyan jó idő, a hülyéje meg egy szál pólóban meg térdnadrágban volt, és már mutatkoztak rajta eleve a megfázás jelei. Szóval igen. Egy bolond az az ember, de valószínűleg ezért is a legjobb barátom, vagy mi.

Sept Blogging Challenge No.13-14

2017.09.15. 17:24, Holly
Címkék: blog off
mulassál: Soilwork - This Momentary Bliss

Szépen, lassan haladunk ezzel a kihívással, csak elég kemény volt a hetem, annak ellenére, hogy csak 3 napot kell bent töltenem a főiskolán. De egyébként tudatomra ébredtem, és arra jutottam, sokkal egyszerűbb lesz, ha nem egyesével írogatom meg ezeket a bejegyzéseket, mert vannak olyan kérdések, amikre kb. egy sort tudnék válaszolni, azért meg nincs értelme egy külön postnak

13. TOP bűnös élvezetek

Szeretek a legkedvesebb barátaimról beszélni másoknak. Ha ez ide számít. Szeretek róluk elmesélni mindent, amit elmesélhetek, amit együtt átéltünk, amiről azt gondolom, érdekes lehet. 

Nightcore számok. Aki nem tudná, mi ez, lényegében annyi, hogy megfognak egy számot, és felgyorsítják valamilyen mértékben, szóval lényegében ezek "remixek". Szemléltetőezközként itthagyok egy linket egy YT-s rádióhoz.

Szeretek az utcán látott random emberekhez mindenféle dolgokat társítani. Mi lehet a neve, honnan jöhet, merre tarthat, mi történhetett vele azelőtt, hogy én láttam. De azt hiszem, ezt nem csak én csinálom.

Néha elképzelem, hogy összetörök valamit, vagy valami baromi kínos dolgot csinálok. Ebben az az érdekes, hogy nagyon szar ezeket elképzelni, de egyrészt nem tudom megállítani, másrészt valami furcsa élvezetet találok ebben az egészben. Bár olyan gyakran nem fordul elő.

14. Kedvenc dolgaid a blogolásban

◇ Elég nagy a közlésvágy bennem valamiért, viszont sok dolgot nem érzek elégnek, ha csak az ismerőseimmel osztom meg. Erre tökéletes a blog.

◇ Bár ezt még nem sikerült elérnem, és ki tudja, talán soha nem is fogom tudni elérni, de nagyon szeretem, hogy ennek az egésznek van egy közösségteremtő ereje. Ha valami "álmot" vagy ilyesmit kellene megfogalmaznom, akkor azt mondanám, hogy nagyon örülnék, ha létre tudnék hozni egy kisebb közösséget, ahol tényleg odafigyelünk a másikra, tényleg foglalkozunk egymás gondjaival, és képesek vagyunk elhagyni a kritikai élt a véleményünkből, szóljon az akár egymásról, akár valami teljesen független dologról.

◇ Kibaszottul sokat káromkodok, miközben csinálok egy-egy designt. Csinálok.. jó, legyünk őszinték magunkhoz, megcsinálok Ps-ben valami random fejlécet (ezzel szokott elmenni a legtöbb idő, egyébként), aztán megfogok egy alapkódot általában GF-ről és átírok benne pár dolgot... Mindegy, a lényeg a lényeg, szenteltvízzel kéne kimosni a számat, mikor ez a folyamat zajlik, de egyébként nagyon szeretem csinálni.

Sept Blogging Challenge No.11-12

2017.09.12. 20:40, Holly
Címkék: blog off
mulassál: The Brevet - Meet Me In The Night

Azt hiszem, valamelyik nap megpróbálok időt találni arra, hogy ezt a kihívást előre megírjam valameddig, mert így, hogy este 7 meg 8 van, mire hazaérek, elég nehéz tartani az ütemet :D Na de.

Tegnap a kívánós történet kimaradt, mostly because nem tudom, mit kellett volna írnom. Most se tudom. Találtam egy ilyen egérpadot, ezt például nagyon szeretném, ha ez számít. Ha megerőltetem magam, akkor pedig arra tudok gondolni, hogy nagyon szeretném, ha minden főiskolai akadályt sikerrel vennék, még akkor is, ha bőgve borulok be az ágyba, mert annyira fáradt vagyok. 

A mai nap pedig az idézeteké, szóval meg is ragadnám az alkalmat, hogy idézzek a mai órámról:

"Guys, please keep it in mind that shit happens and life is not a piece of cake." - Brit töri tanárom, 2k17

És akkor egy idézet a Witcherből, ami fönt is megtalálható:

"I manage because I have to. Because I've no other way out. Because I've overcome the vanity and pride of being different, I've understood that they are a pitiful defense against being different. Because I've understood that the sun shines differently when something changes. The sun shines differently, but it will continue to shine, and jumping at it with a hoe isn't going to do anything." - Andrzej Sapkowski

És még egy dalszövegrészlet a Soilworknek a This Momentary Bliss című számából:

"Don’t let the light you see
Restrain you
Don’t put your trust
In the dark outside
There will be more
Than you ever could die for
This momentary bliss is a lie"

Sept Blogging Challenge No.10

2017.09.10. 10:53, Holly
Címkék: blog off
mulassál: Paddy and the Rats - What We Are

A tegnapi nap ugyan kimaradt, mivel nem voltam semmi olyan helyen, ahova fel kellett volna öltöznöm, a pizsamámat pedig nem igazán tartom érdekesnek egy megosztásra, szóval azt láttam a legjobb megoldásnak, ha ezt az OOTD dolgot egy az egyben elfelejtjük. Viszont most már (reményeim szerint) minden visszatér a régi kerékvágásba.

10. Egy nap az életedben

Teljesen őszinte leszek. Halvány lila fingom sincs, egészen pontosan miről is kellene itt írnom, úgyhogy arról fogok írni, milyen élményekkel gazdagodtam abban a 3 napban, amíg iskolai elfoglaltságokon voltam. Legalábbis nagyjából erről lesz szó.

Azért hívom iskolai elfoglaltságoknak, mert a gólyatáborozás mellett nekünk ebben a hétfő-szerda intervallumban lezajlott vagy 10 előadás, egy tolmácsolós évnyitó, mentori órák, stb. És nem volt rossz, az az igazság. Sokkal emberközelibbnek érzem ezt a megközelítést, mint azt, hogy jó, akkor most elmegyünk 3 nap gólyatáborra, aztán hazajövünk és évnyitó, meg még szarakodunk ezer évig, hogy mindenki megtalálja a helyét Felsőoktatásopolisban. Bár nem tudom, hogy ez más iskolákban hogy megy, így csak a gimis élményeimre tudok támaszkodni.

Voltak nehézségeim, természetesen. Leginkább azzal kapcsolatban, hogy amíg akár a HÖK tagjai, akár a felsőbb évesek, akikkel közelebb kerültünk egymáshoz, mind nagyon közvetlenek és beszédesek voltak. Ezzel szemben nagyon sok gólyánál tapasztaltam azt, hogy egyszerűen nem akarnak kiszakadni azok közül, akiket már ismertek. Szerencsére az én szakom gólyái között nem igazán volt ilyen, velük nagyon jól összehaverkodtam, két leányzóval különösen (egyikük csütörtökön, mikor mentünk be tanszéki megbeszélésre, venni akart nekem inni a teszkóba, pedig csak 3 napja ismertük egymást, she's a bless) (tudom, ez nem akkora nagy dolog, de nekem nagyon jól esett), de szétosztottak minket random csoportokra, és hát én próbálkoztam beszélgetni meg csinálni dolgokat, de nem nagyon voltak vevőek senki olyanra, aki nem a megszokott klikkük része volt. És persze, én értem, hogy a viharba ne érteném, nehéz barátkozni, nehéz bármilyen szinten is megnyílni egy új közegben. De úgy gondolom, azzal csak a saját esélyeidet nullázod le teljesen, ha úgy nézel mindenkire, aki közeledni próbál feléd, mint a véres rongyra. Na, de erről majd máskor.

Az előadásaink közül voltak kifejezetten jók és kifejezetten unalmasak is. Volt egy arc, egy idősebb bácsi, aki elvileg valami nagykövetünk, vagy micsoda (annyit beszélt, el is felejtettem, ki fia-borja volt). Ő legalább 2 órán keresztül, ivás, megállás, levegővétel nélkül volt képes nekünk beszélni a Facebookról, robotokról, Adidasról, autókról, és ezek mind kapcsolódtak a generációváltáshoz. Egyébként nagyon jó hangja volt, nagyon emlékeztetett egy szinkronszínészére, de hát annyi átkötést, basszus... még könyvben nem láttál... De az előadásának kifutása végül is az volt, hogy bár a robotok nagyon sok mindent hatékonyabban tudnak már csinálni, mint mi, és idővel minden helyettesíthető lesz velük, vannak olyan emberi dolgok, amikre sosem lesznek képesek. Ilyen a kreativitás és az empátia, például. Engem egyébként ezek a témák érdekelnek, és ha a drága ember leszűkítette volna mindezt 1 órára, talán jobban is élveztem volna.

Aztán volt egy pasas, aki a lehetőségek határáról beszélt, ilyen Witcheresen megfogalmazva (úgy tetszik ez a kifejezés még mindig). Hogy mennyire vagyunk behatároltak, ha valamit el akarunk érni. Borzasztó érdekes és élvezetes volt, ahogy arról beszélt, miért nem merünk belevágni sokszor dolgokba. Megtanuljuk innen-onnan a félelmet, már gyerekkorunkban nagyon sokunk nagyon sokszor hallja azt, hogy "ezt nem szabad, mert...", "ezt ne csináld, mert...", "ez nem neked való", "neked ez úgy sem menne", és ennek ezerféle változatát. Ez megszab nekünk egy határt, amit nem merünk átlépni, amiről úgy gondoljuk, nem léphetjük át. Elgondolkodtatott és kurvára motivált engem az előadása, mert én is pontosan ilyen mondvacsinált kifogások mögé szoktam bújni, ha oda kerülök, hogy adatik nekem egy új lehetőség. "Ehhez még nem vagyok elég jó", "még nem tudok eleget", "nincs is hozzá tehetségem". Nagyon sok élményből maradtam ki ezek miatt, szóval én nagyon kérek mindenkit, ne kövessétek a példámat.

Egy médiaszakos tanárnő a kommunikációról tartott nekünk előadást. Az övé tetszett talán a legjobban, főleg mikor azt mondta: "Az, hogy mennyire vagy sikeres a kommunikációban, semmi máson nem múlik, csak a figyelmeden és az érdeklődéseden. Sokszor az az ember lesz igazán érdekes, aki nem beszél, csak hallgat." Mert ennyi az egész, valóban. Ha meg akarsz ismerkedni valakivel, semmi mást nem kell csinálnod, csak elnyomnod magadban a természetes közlésvágyat, a meggyőződést, hogy te vagy a legérdekesebb, és oda kell figyelned a másikra. Ha odafigyelsz és hallgatsz, tudsz kérdezni, nem ölöd meg a beszélgetést két mondat után. De azt hiszem, ez is annak a másik bejegyzésemnek a témája lesz, amit majd egyszer, valamikor megírok.

Ezekben az előadásokban annak örültem a legjobban, hogy nem azt mondták nekünk: "Öreg, ez kurva nehéz lesz, minden idődet fel fogja emészteni, de még akkor se leszel képes megszerezni a rohadt diplomádat", hanem azt, hogy: "Öreg, ez kurva nehéz lesz, de minden csak a hozzáállásodon és az igyekezeteden múlik, bármit meg tudsz csinálni." Úgy alapvetően van egy olyan hozzáállása az egész oktatáshoz ennek az iskolának, amihez ha tartja magát az esetek nagy többségében, akkor végtelenül boldog leszek.

September Blogging Challange No.8

2017.09.08. 20:15, Holly
Címkék: blog off
mulassál: Paddy and the Rats - Freedom

8. 8 dolog, amit szeretsz magadban

A realitásom, hogy nagyjából minden helyzetben képes vagyok a valósághoz közelien gondolkodni. Nehéz, de mindig igyekszem nem túl- vagy éppen alábecsülni magam, mert az bezony sose szül jó dolgokat.

Mindig tudom magam motiválni, vagy meg tudom magamnak engedni, hogy motiváljanak. Nem szeretek, nagyon nem szeretek sokáig rossz hangulatban lenni akár valami más, akár magam miatt.

Őszinte vagyok, és most már egyre inkább úgy, hogy az őszinteségem nem hordoz magában egy kritizáló, lenéző élt. Nem szeretek hazudni, nem szeretem, ha nekem hazudnak. Nem árulok zsákbamacskát sem. Általában elég világossá teszem, kivel hányadán állok, és igyekszem mindezt úgy tenni, hogy ne legyek feleslegesen bántó.

◇ Szeretem, hogy képes vagyok legalább magam előtt elismerni, ha hibáztam.

Végtelen türelmem van, még ha ez nem is tűnik így. Egy idegbeteg állat tudok lenni a nap minden percében, mindenen képes vagyok magam felidegesíteni, de ez csak annyi, hogy szeretek mindent rögtön kiadni magamból. Emberekkel és a heppjeikkel szemben viszont nagyon türelmes tudok lenni.

◇ Ezt is egy jó dolognak tartom, hogy igyekszek mindent azonnal kiadni magamból (már amihez nem kell sírnom vagy ilyesmi, azt nem szoktam mások előtt). Ez is ahhoz köthető, hogy nem szeretek sokáig a szarban fetrengeni.

Empatikus vagyok, és mindig igyekszem magamon kívül mindenki más szemszögéből is megvizsgálni adott dolgokat. Az egy más kérdés, hogy előfordulnak alkalmak, mikor nem sikerül, de ez az élet dolog így működik.

◇ Nagyon sok olyan dolgot tudok magamról elhitetni, ami egyébként nem feltétlenül igaz. Volt magyar tanárnőm érettségi után megkérdezte tőlem, hogy izgultam-e, és én azt feleltem, hogy nagyon. Ő erre nagyon meglepődött, és azt mondta: "De hát te olyan nyugodtnak tűnsz!" Na, hát ez az. Csak annak tűnök. De édesanyám mindig azt mondja, hogy amit magadról nem hiszel el, azt el se tudod játszani. Talán van benne valami.

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók    *****    Rendelj születési horoszkópot és 3 év elõrejelzés ajándékba a tiéd. Ne feledd a horoszkóp a lélek tükre,bele kell nézni!    *****    családi pótlék utalás 2018 - csp utalás - utalás idõpontja 2018 - családi pótlék kifizetések !    *****    Ismerd meg az Olicity párost! Minden a Zöld Íjász címû sikersorozat imádott szerelmespárjáról! Mindennap friss!    *****    SZEREPJÁTÉK! Ha aktív oldalon szeretnél játszani, nézz be és légy része egy egyedi történetnek! Csatlakozz!    *****    Karácsonyi képekkel vár a Mesetár! Kukkants be a két nyuszihoz és Miska macskához! Boldog ünnepeket kíván: Nyuszi Mama    *****    Kellemes Karácsonyi Ünnepet és Békés, Boldog Új Esztendõt Kívánok minden Kedves látogatómnak!    *****    Kellemes Ünnepeket kíván Neked is a Zara Larsson Magyarország! - Kellemes Ünnepeket kíván Neked is a Zara Larsson HU!