I manage because I have to. Because I've no other way out. Because I've overcome the vanity and pride of being different, I've understood that they are a pitiful defense against being different. ” - The Last Wish

   
Rise & Shine

Holly; lvl 18-as folyton láb alatt lévő "gamer" (igazából csak szeretek játszani) vagyok, üdvözöllek, heló, heló. Ennek fényében szeretek is játékokról beszélni, szóval nem hiszem, hogy meglepően fog hatni, ha azt mondom, a blogon is ilyesmikről lesz szó. Meg még egyéb más, az érdeklődésemet képező dolgokról,animük, hébe-hóba, könyvek, etc. Ha mindezek ellenére itt vagy, és élvezed is, ami történik, akkor nagyon örülök.

 
Use your heads out there

Nem igazán szabok meg semmit, hallgatok a Hollyra, de akár egy "Hé, te!" vagy egy "Figyelj, hallod!" is megteszi. Hírdethetsz is, káromkodhatsz is egy egész üzeneten keresztül, leginkább törölni fogom, de még az is lehet, hogy nem. Hosszabb mondandó esetén pedig ott a komment szekció.

 
Heroes never die. For a price

Ez itt ilyen hírdetményes lehetőség. Aki élni kíván vele, az egy "Helló, ki szeretnék ide kerülni!" üzenettel kell megdobjon eggyel fentebb. Nincs túlzott megkötés, mindenre nyitott vagyok.

     
     
 
Didnt see that coming

Rozen Maiden
Rozen Maiden: Träumend
myanimelist - animeaddicts - Episode 04
A anime 2. évada ott folytatódik, ahol az első abbamaradt. Jun félelmeit legyőzve úgy dönt, visszamegy az iskolába, és gőzerővel tanulni kezd. A babák felé eközben sötét árnyék tornyosul a hetedik nővér, Bara Suishou megjelenésével, akinek mind a személye, mind az indítékai ismeretlenek a többiek előtt.

 

 
I will shape order from chaos
 
Thanks, luv!

Az oldal létrejöttét támogatta Amy barátnőm, a GF és a Framework kód helppel, a YouTube szórakoztatással, én magam pedig végtelen türelemmel, miközben Gportált szelidítettem.

 
blogplusz
Friss bejegyzések
2017.09.17. 17:39
2017.09.15. 17:24
2017.09.12. 20:40
2017.09.10. 10:53
Friss hozzászólások
 
blog
Archívum - 2017. augusztus

Anime TAG

2017.08.30. 15:11, Holly
Címkék: anime blog
bitches don't know shit about my kawaii desu swag

Selena oldalán találtam meg ezt az Anime TAG-et, és hát azér azér milyen teszt illene be jobban a blog tematikájába ennél? Ugye, hogy semmilyen! Szóval ügyesen és szépen, ahogy a csillag megy az égen, válaszolgattam a kérdésekre.

1. Mi volt az első anime, amit valaha láttál?
Mint rajtam kívül még oly' sok ember, én is a Pokémonnal kezdtem, valamint az Inuyashával. A Dragon Ballal csak azért nem, mert ha jól emlékszem, pont valahogy a 2000-es évek elején volt nálunk betiltva a sugárzása.

2. Melyik a kedvenc animéd?
Két nagyon nagy kedvencem van (egyébként ezek ebben a menüpontban kint vannak), az egyik a Magi: The Labyrinth of Magic & The Kingdom of Magic, valamint a My Hero Academia.

3. Melyik volt a legrosszabb?
A Mirai Nikki és az Another. Egyik rosszabb, mint a másik...

4. Melyik a kedvenc anime karaktered?
Morgiana a Magiból, mert egy nagyon erős, nagyon józan női karakter a fiatalsága ellenére (külön nagy kedvencem volt, hogy nem ment bele egy bizonyos fiatalember bizonyos ajánlatába (hogyan ne spoilerezz, 1. lecke)). Aladdin a Magiból, mert végtelenül aranyos és kedves karakter, és nagyon jól megfogták vele, hogyan kell egy gyereket hitelesen ábrázolni, vinnyogás, visítás, hisztizés nélkül. Tsuyu Asui a My Hero Academia-ból, mert annak ellenére, hogy béka tematikára van építve a lány és nagyon komikusan néz ki, elég komoly kis karaktert raktak mögé (meg jókat tudtam rajta nevetni). Jajj, meg hát Sinbad a Magiból, az összköznépi utálat ellenére, amit a fandomon belül tapasztaltam a személye körül. Én bírom.

5. Shoujo vagy Shounen?
Igazából nem nagyon szoktam megnézni, hogy Shoujo vagy Shounen-e egy adott anime, így erre a kérdésre nehezen válaszolok érdemben. Egyébként sem tudom sokszor eldönteni, hogy egyes művek melyik kategóriába tartoznának.

Super Sexy Stuffs (#1)

2017.08.28. 22:06, Holly
Címkék: ssstuffs tech
Cool Apps (for me, for you, for everrrybody)

Szokásom a Play Store-ból mindenféle hülyeséget leszedni, aminek megtetszik az ikonja, attól eltekintve, hogy valóban hasznos-e az adott app vagy sem. Az esetek nagy részében ezeknek az akcióknak egy 2 perc utáni uninstall a vége. Mert tele van hibákkal az app, nincs rendesen kivitelezve/kihasználva, semmi szükségem nincs rá, tényleg semmi értelme. Aztán vannak azok a ritka pillanatok, hogy valami olyan appot találok, aminek még ha semmi szükségét nem látom, akkor is megtartom, mert fun/aranyos/érdekes. Ezekről fogok most itt értekezni egy keveset.

Amino
Elsőként mindenképpen erről a remek kis appról szeretnék pár szót ejteni. Egy bullet journal set-up videóban hallottam róla, és az alap appokat leszámítva ez volt az első, amit leszedtem a telefonra. Annyit lehet vele csinálni, hogy vannak mindenféle, adott témákra épülő közösségek/csoportok (Amino-k), és ezekbe be lehet szépen lépni, meg lehet osztani... bármit, igazából. Lehet ismerkedni is, természetesen angolul, de mivel elég international kis app, senki nem fog élve eltemetni, ha rosszul használod a Present Perfectet. Egyetlen negatívumának én a rendetlen designját mondanám, feleslegesen sok kép indokolatlan helyeken, kicsi betűk, zsúfoltság. De ettől el lehet tekinteni, mert a működésében én még nem fedeztem fel különösebb gondokat.

Daylio
Vér egyszerű, aranyos kis mood tracker app. Kiválasztod a fejecskét, hozzáadod az adott napi tevékenységedet (a legjobb, hogy az alapból bent lévők mellé még te is berakhatod, amit csak szeretnél), írsz pár szót, ha akarsz, és ennyi. Statisztikákat készít neked különböző módokon, hogy az adott héten/hónapban milyen volt a kedved átlagosan, plusz azt is számolja, hogy milyen tevékenységeket adtál meg legtöbbször. Én egyébként azért töltöttem le, mert gyakran vannak nagyon éles hangulatváltozásaim, és szerettem volna tudni, hogy ez még belefér-e a normálisba (teljesen belefér), vagy valami nagy problem van (nincs). Le tudod védeni jelszóval az appot, ezenkívül minden este jelez, ha még nem adtál hozzá az aktuális naphoz semmit (akkor is jelez, ha már igen, ez egy kicsit zavaró, de nem nagy dolog).

Oversumo
Ez jobbára azoknak lehet hasznos, akik játszanak az Overwatch-csal. Ha beregisztrálsz rá a Battletageddel, akkor mutatja a játékon belüli Career Profile-t, csak egy kicsit kevesebb infóval. Egyedül a Quick Play és a Competitive meccseket követi le, a Level Progress-t, legalul pedig kirakja a legjátszottabb karaktereidet. Ezen kívül - és ez a legjobb része az appnak, szerintem - van benne egy olyan fül, hogy Hero Tips. Itt mindenkihez találsz infókat, hogy ki ellen és hogyan erős/gyenge az adott karakter, meg in general okosságok is vannak.

KawaiiTarot
Aki esetleg úgy gondolkodna a tarot kártyákról, a jóslásról, hogy "hát az hülyeség, kérem, egy kártya nem tudja megmondani a jövőt", annak ajánlom ezt az appot. Felteszel egy nem eldöntendő kérdést (ez nagyon fontos), az app pedig ad neked egy vagy több kártyát, attól függően, hogy melyik olvasást választod. Azért lényeges, hogy nem eldöntendő kérdést tegyél fel, mert a kártyák nem azért vannak, hogy neked konkrét dolgokról meséljenek. A kártyák szimbolikus jelentésűek, nem kell, és sokszor nem is lehet őket szószerint értelmezni, és nem azt fogják neked megmondani, hogy na te akkor holnap hajnalban csíkostokányt fogsz zabálni vanília fagyival, mert kezdesz megbolondulni. Ez az egész inkább ilyen önismereti dolog, a kártyák alatt pedig csak azt fogod látni, hogy az egyes lapok milyen jelentéssel bírnak. Ebből kell levonnod a következtetéseket a helyzetedet illetően. Az appnak magának nagyon szép és aranyos designja van, ezenkívül minden kérdésedet (sőt, ha nem kérdezel, azt is) elmenti a Journal részbe, valamint az About alatt lehet olvasni a tarot kártyákról, az olvasatukról, stb.

No. Egyelőre szerintem elég is lesz ennyi. Ha találok még valami super sexy sexy appot, akkor azon nyomban megemlítem.

"Our world is worth fighting for"

2017.08.27. 21:29, Holly
Címkék: gaming overw
Overwatch: Rise and Shine Cinematic

"Régi" (23.-án jött ki) ez a kis videó már, de mindenre kérlek, ami szent, ha erre jársz & van egy kis időd & felkelti az érdeklődésed a dolog, akkor feltétlenül nézd meg! Akkor is, ha nem játszol az Overwatch-csal, és semmi egyéb módon nem vagy benne a játék világában. Mert ez. Ez gyönyörű. (10/10 would recommend, ha tetszett, akkor a többi cinematic is hasonlóan csodálatos és igényes) (én még aznap láttam, mikor kijött, könnyeket fakasztott szemeimbe)

Sunday Special (#4)

2017.08.27. 19:02, Holly
Címkék: blog sunspec
mulassál: Paddy and the Rats - Farewell to Jenny

◇ Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy párom támogat a bloggal kapcsolatban. Hovatovább, bizonyos mértékben részt is szeretne benne vállalni olyan módon, hogy informatika témában írna dolgokat, amiket én leellenőrizve felpakolok ide. Jó dolognak tartom, hogy őt is lelkesíti ez az egész, nem csak engem, és egyébként is vannak jó ötletei.

◇ Tekintve, hogy lett új telefonom, arra jutottam, bemutatnék pár érdekesebb appot. Talán ismertek, talán nem, én ezelőtt nem túl sűrűn hallottam róluk (nem az Instagramról lesz szó 8 bekezdésen keresztül mindenesetre), aztán gondoltam, hátha más is így van ezzel. Van olyan, ami hasznos, meg olyan is, ami inkább csak fun, de ugyanúgy megérhet egy letöltést.

◇ Végre megjött Path of Exile-ba a Fall of Oriath kieg, és eddig csak páromnál láttam, már nálam is le van frissítve a játék és készen áll arra, hogy felfedezzem azt a fene sok újdonságot. Látszatra tetszik, főleg, hogy most már vannak League rewardok, amiket eltökélt szándékom megszerezni (iskolakezdés pls), a játék maga is megszépült, lettek új skill gemek, meg egyéb dolgok.

◇ 4.-én megyek gólyatáborba, egészen 6.-ig ott leszek. A funfact része a dolognak, hogy ugyanott lesz, ahol a gimis gólyatáborom volt, csak most egy tízessel olcsóbb. Mindig is tudtam, hogy az az iskola, ahova én jártam, képes ilyen érdekes dolgokat művelni, szóval annyira ezen sem lepődtem meg. Anno valószínűleg annak a jegyét is mi fizettük, aki ott sem volt. A mostani eseményről szólva meg eléggé izgatott vagyok, meg ideges is, reménykedem benne, hogy találok egy olyan idiótát, aki szintén nem ismer senkit a szakon belül.

◇ Olyan sok animém van úgy félbehagyva, hogy csak 2-3 részt kellene belőle megnéznem, de ahelyett, hogy ezeket befejezném, újaknak fogok neki. Amiket furcsa módon végignézek, egyébként.

◇ Vettem 400 Ft-ért olyan jó, vastag füzetet, hogy végre van hova felirkálni a random eszembe ötlő irományos gondolataimat. Eddig is voltak ilyen füzeteim, csak vagy 6 különböző helyen, így most már legalább egyben fogom tartani minden ötletemet (remélhetőleg).

reboot and try again

2017.08.26. 23:15, Holly
Címkék: blog
been here all along

Heeey. Heeey. Heey. Hey.

Egy hónap stealth mód után kezdett kicsit hiányozni ez az egész. Igazából már akkor hiányzott, mikor abbamaradt a blog téma, de mit volt mit tenni. A lényeg a lényeg, itt vagyok új  ötletekkel (i'm so excited), új designnal (not that bad, mate), új elképzelésekkel, amiket még nem valósítottam meg, de idővel minden összejön. Addig tartsunk egy gyors recapet, hogy mi történt ebben az egy egész darab hónapban (nothing in particular).

◇ Felvettek a fősulira, anglisztika szakra. Kezdetben eléggé keserédes volt az örömöm, egyrészt a pénzügyek, másrészt a magamba vetett hit erős ingadozása miatt. Két percenként váltottam át az "úristen, én ezt nem fogom tudni végig csinálni" állapotról a "you can do it, bitch" állapotra, már azon voltam, inkább hagyjuk az egészet, nem is tudok angolul, mit akarok én ott. De aztán a józan eszem és a makacs elhatározásom, hogy már pedig, ha már egyetlen ötlettel elő tudtam állni februárban a szutyok felvi előtt ülve, akkor csak azért is kitartok mellette.

◇ Lett bankszámlám, és ez egy remek érzés. De még remekebb érzés lenne, ha mondjuk, nem is tudom, a néni azt a címet írta volna a postázási címhez, amit lediktáltam neki, valamint, ha a saját bénaságom miatt nem kellett volna a múlthéten 8x beszaladoznom a bankba. Előzőt tekintve, most fogalmam sincs, hogy megkapom-e a bankkártyámat anélkül, hogy be kéne mennem, az utóbbiról szólva pedig internetbankos problematikáim adódtak. Megváltoztattam a jelszót, de akkora világi fasz voltam, hogy kétszer, ugyanúgy sikerült elírnom (erre nem tudom, mennyi a matematikai esély, mindenesetre én kimaxoltam), és így nyilván nem vette be.

◇ Két év után végre lett egy, azaz 1 db normális telefonom a kettő helyett, amik közül az egyiken zenét hallgattam, a másikon meg telefonáltam. Csodálatos kis ZTE telefonka, nem azt mondom, hogy csúcskategóriás, kitalálja a gondolataimat, beszél, olvas, könyvet ír, aktot fest, de nekem elég. Plusz az árához képest sokkal jobb a teljesítménye és a minősége is.

◇ Annyi ügyet kellett ebben a hónapban intéznem, hogy már meg se kottyan, és ezt egy baromi nagy személyes fejlődésnek érzem. Úgy értem, korábban gyakorlatilag a boltban a párizsit féltem kikérni (dunno why), nem, hogy tv számlát befizetni, meg pénzt átutalni. Ez a másik ok, ami miatt nem akarom annyiban hagyni a főiskolás témát, mert tudom, hogy ez sokat fejleszthet majd a szociális képességeimen, és ráébreszthet, hogy nem vagyok annyira életképtelen, mint amennyire el szeretem játszani.

Ez pediglen a bejegyzés végére egy gyönyörű tanulság lehet, szóval nem is írok mást.

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók    *****    Rendelj születési horoszkópot és 3 év elõrejelzés ajándékba a tiéd. Ne feledd a horoszkóp a lélek tükre,bele kell nézni!    *****    családi pótlék utalás 2018 - csp utalás - utalás idõpontja 2018 - családi pótlék kifizetések !    *****    Ismerd meg az Olicity párost! Minden a Zöld Íjász címû sikersorozat imádott szerelmespárjáról! Mindennap friss!    *****    SZEREPJÁTÉK! Ha aktív oldalon szeretnél játszani, nézz be és légy része egy egyedi történetnek! Csatlakozz!    *****    Karácsonyi képekkel vár a Mesetár! Kukkants be a két nyuszihoz és Miska macskához! Boldog ünnepeket kíván: Nyuszi Mama    *****    Kellemes Karácsonyi Ünnepet és Békés, Boldog Új Esztendõt Kívánok minden Kedves látogatómnak!    *****    Kellemes Ünnepeket kíván Neked is a Zara Larsson Magyarország! - Kellemes Ünnepeket kíván Neked is a Zara Larsson HU!